Lightbox image source

Voor kinderen met spreidbroek of gipsbroek door heupdysplasie

Uw winkelwagen is leeg

Search Site

Het verhaal achter Kiek Hip Wear

Ontstaan uit eigen ervaring

Kiek Hip Wear is begonnen met de heupluxatie van de jongste dochter van Oeda de Jong. Ze was verbaasd dat ze geen kleding voor haar kon vinden die over een gipsbroek paste. Gelukkig had ze een hele handige zus (koosnaam Kiek) die het lukt om een speciale broek voor over het gips te maken. De enthousiaste reacties van de artsen over die broek hebben Oeda aan het denken gezet. Daarna is het snel gegaan: in september 2011 is de internationale website kiekhipwear gestart.

Speciale kleding en praktische hulpmiddelen

Voor kinderen met een spreidbroek of gipsbroek zijn speciale kledingstukken en slaapzakken ontwikkeld die wél passen. Of je nou een Campspreider, Visserspreider, Pavlik of Gipsbroek hebt, voor alle spreidmiddelen is er passende kleding. De extra brede slaapzakken passen met iederen spreidbroek of gipsbroek.
Naast de kleding zijn extra brede voetenzakken voor in de kinderwagen, haarwasbadjes (haar wassen met gipsbroek) en Minimonkeys verkrijgbaar.

Ervaringsverhalen van andere ouders met heupdysplasie

Wil je meer lezen over het behandeltraject van Femke? Lees hier het verhaal van Femke en ervaringsverhalen van andere ouders.
Meer informatie over heupdysplasie, spreidbroeken enz. vind je in onze Kennisbank.

 

In oktober 2017 heeft Oeda haar bedrijf Kiek Hip Wear overgedragen aan The Box Brands in Rotterdam, gespecialiseerd in de verkoop van niche producten online. Oeda blijft als ervaringsdeskundige verbonden aan Kiek Hip Wear en alle vragen over heupdysplasie zullen door haar beantwoord worden.

We hopen dat deze site de informatie en producten biedt die je zoekt!