Lightbox image source

Voor kinderen met spreidbroek of gipsbroek door heupdysplasie

Uw winkelwagen is leeg

Search Site

Veelgestelde vragen

 1. Bestelling
 2. Slaapzakken
 3. Kadobon
 4. Kinderwagen verhuur
 5. Buggy verhuur
 6. Gipsbroekenstoel verhuur
 7. Kosten aftrekbaar of vergoed door zorgverzekering?
 8. Artikelen over Kiek Hip Wear in de media
 9. Rolstoel voor kind met spreidbroek of gipsbroek
 10. Fietsstoeltje
 11. Aankleedkussen
 12. Plastuit
 13. Jockey
 14. Houten fietsje
 15. Doomoo Spooky
 16. Doomoo Snoogy
 17. Poncho
 18. Sack n Seat en Minimonkey


ANTWOORDEN

1. Bestelling

Ik heb mijn bestelling afgerond maar ben iets vergeten te bestellen / wil nog een extra item bestellen
Geen probleem, wij voegen het toe aan de bestelling (als die nog niet is verstuurd). Plaats een aparte bestelling, betaal en vink tijdens het bestelproces aan dat je de spullen komt ophalen in Oosterhout, er worden dan geen verzendkosten berekend. Het is handig als je in het opmerkingenveld aangeeft dat je de bestelling wilt toevoegen aan een eerdere bestelling.

Wanneer wordt mijn bestelling verstuurd?

Als je voor 16 uur besteld en betaald wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verstuurd (verzending op dinsdag tot en met vrijdag).

2. Slaapzakken

Welke maat slaapzak moet ik kiezen?

Kan ik de grotere maat slaapzak van een een ouder broertje of zusje gebruiken?
Dat kan niet omdat een grotere maat slaapzak een grotere halsopening heeft. Het risico van een te grote halsopening is dat het kindje met het hoofdje in de slaapzak gaat.

3. Kadobon

Wij hebben geen kadobonnen.

4. Kinderwagen verhuur
Kiek Hip Wear verhuurt en verkoopt geen brede kinderwagens meer. Deze brede kinderwagens zijn nu te huur via Hanneke van Berkel, 06-17448850.

5. Buggy verhuur
Kiek Hip Wear verhuurt geen brede buggy's meer. De brede bugg's worden nu verhuurd door Hanneke van Berkel, 06-17448850.

6. Gipsbroekenstoel verhuur
Kiek Hip Wear verhuurt geen gipsbroekenstoelen meer. De gipsbroekenstoelen worden nu verhuurd door Hanneke van Berkel, 06-17448850 (www.bredebuggy.nl)

gipsbroekenstoel

Gipsbroek
Kinderen met een gipsbroek liggen zowel in de kinderwagen als in de buggy helemaal plat. Omdat het met een gipsbroek aan niet mogelijk is om te ‘scharnieren’ bij de heupen kunnen ze niet ‘buigen’ bij hun heupen. Ze worden met de gipsbroek aan als het ware een plank. Hierdoor is het ook erg lastig om de buggy in zitstand te zetten omdat er dan een lege ruimte achter hun rug komt (stel je een plank voor die je in een buggy legt die in zitstand staat).

Eigenlijk heeft de buggy voor kinderen met een gipsbroek precies dezelfde functie als de kinderwagen (plat liggen met een gipsbroek aan), het verschil is de leeftijd waarvoor ze geschikt zijn.

Spreidbroek
Als kinderen met een spreidbroek niet meer in hun eigen kinderwagen of buggy passen hebben wij een passende oplossing: een brede kinderwagen of brede buggy huren voor de periode dat je kind een spreidbroek draagt.
De kinderwagen is een extra brede wieg, de buggy kan in verschillende zitstanden gezet worden.

Worden de kosten van speciale kleding of verhuur vergoed door de verzekeraar?
Voor zover wij weten is er in Nederland geen verzekeraar die de kosten van de kleding of verhuur vergoed in verband met heupdysplasie. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden en iedere klant heeft een persoonlijk verzekeringspakket, dus vraag het zeker na bij de verzekeraar. Informeer ons aub als het vergoed wordt zodat wij op deze plek andere ouders daar over kunnen informeren.

Kiek Hip Wear in de media

Financieel Dagblad
Zorg voor beweging
Ouders van Nu

Rolstoel voor kind met spreidbroek of gipsbroek
Wij hebben geen rolstoel te huur of te koop. Ik weet dat er enkele rolstoelen in ligstand zijn voor oudere kinderen met een gipsbroek maar ze zijn zeer zeldzaam. Mijn advies is om bij het behandelend ziekenhuis hiernaar te vragen en bij hulpmiddelenwinkels in de omgeving. Het is helaas een lastige zoektocht. Voor kinderen tot 4 jaar kan je een brede buggy huren die helemaal plat kan:

Fietsstoeltje
Wij verkopen en verhuren geen aangepaste fietsstoeltjes meer. Er zijn voldoende standaard fietsstoeltjes verkrijgbaar waarin een kind met een spreidbroek of een gipsbroek goed kan zitten. Bij een gipsbroek hangt het er vanaf hoe een kind is gegipst en of er een stang tussen de benen zit.

Aankleedkussen
Kiek Hip Wear verkoopt geen grote aankleedkussens. Deze zijn verkrijgbaar bij Kidzimpulz.

Plastuit
Wij verkopen geen plastuiten meer. Deze zijn handig voor kinderen met een gipsbroek die zindelijk zijn. De plastuiten zijn verkrijgbaar bij een hulpmiddelenwinkel in de buurt of online.

Jockey stoel
De jockey gipsbroekenstoelen worden helaas niet meer verhuurd. Deze stoelen zijn door intensief gebruik kapot gegaan en door de extreem hoge aanschafkosten is het voor ons niet op te brengen om ze opnieuw aan te schaffen. Mocht je zelf een vergelijkbare stoel willen zoeken: het is een stoel met een zadelzitting die in de gehandicaptenzorg wordt gebruikt.


Jockey
Houten fietsje
De houten fietsjes worden niet meer verkocht door Kiek Hip Wear. Een houten fietsje is ideaal voor een kind met een gipsbroek die al goed zelfstandig kan zitten. Bekijk hier het filmpje van Femke, de dochter van de eigenaresse van Oeda de Jong, die op 2 jarige leeftijd met een gipsbroek op een houten fietsje rijdt.

Ieder houten fietsje of vergelijkbaar speelgoedartikel met 4 wielen, een goed zitvlak en bij voorkeur een rugleuning kan voldoen als vervoermiddel voor een kind met een gipsbroek.

Houten fietsje

Doomoo Spooky (nachtlampje)
De Doomoo Spooky wordt niet meer verkocht door Kiek Hip Wear. Dit bedlampje is online te verkrijgen bij meerdere aanbieders.

Doomoo Snoogy (warmtekussen)
De Doomoo Snoogy wordt niet meer verkocht door Kiek Hip Wear. Dit warmtekussen is online verkrijgbaar bij meerdere aanbieders.

Poncho
Kiek Hip Wear verkoopt geen handgemaakte poncho's meer.

Poncho

Sack n Seat en Minimonkey
De Sack n Seat en de Minimonkey worden niet meer verkocht. Kiek verkoopt alleen nog de speciale kleding en slaapzakken.